Kategórie
 
 
 
 
 
 

Najpredávanejší tovar v sekcii hygiena

Blog
Napísal Monika Greňová
26.06.2024

Toaletný papier
Medzi najrozšírenejší a najpredávanejší spotrebiteľský tovar patrí toaletný papier. Priemerná spotreba toaletného papiera na jednu osobu za rok je približne 45 roliek - samozrejme závisí aj od veľkosti rolky a hrúbky papiera.

 

V každom prípade sa však toto číslo významne prejavuje na celkovej spotrebe papiera na Slovensku a s tým spojenej ťažbe dreva. Na trhu pribúdajú toaletné papiere rôznych farieb, s potlačou a s rôznym počtom vrstiev, vlhčené, parfumované a obsahujúce konzervačné látky. Umelé parfumy, farbivá a zvlhčovadlá obsiahnuté v toaletných papieroch pritom prichádzajú do priameho kontaktu s našou pokožkou na citlivých miestach. Farbivá a konzervačné látky navyše komplikujú prirodzený rozklad toaletného papiera v odpadovej vode.

                                                                 

Papierové utierky, uteráky
 

Používanie skladaných papierových uterákov je rýchla, efektívna, spoľahlivá a ekonomická cesta, ako zlepšiť hygienu rúk. Široká ponuka papierových uterákov zahŕňa väčšie utierky s veľkou absorpciou, ktoré znižujú objem odpadu a robia z umývania rúk príjemný zážitok, naviac rýchly a efektívny. Zásobníky dávkujú v jeden okamihu vždy len jednu utierku, tým sa redukuje spotreba, a náklady na údržbu a doplňovanie zásobníkov sú nižšie. To znamená, že používaním papierových uterákov redukujeme náklady na hygienu a ošetrovanie rúk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia